Необични октоподи кои се бакнуваат

За време на парењето овие октоподи ги спојуваат своите клунести носови и усни, притискајќи се еден со друг во интимна прегратка.

Интересни факти за впечатливите морски ѕвезди

Морските ѕвезди се најпрепознатливи по своите „раце“ кои се протегаат од центарот на нивните симетрични тела.

Забавни опции на Google Earth

Ако имате доволно слободно време за трошење на заразниот Google Earth, со него може да одлетате и во вселената, да го разгледате морското дно или да прошетате по улиците на некој град.
Датум: 20 мар 2012
, Автор: