Морски зајчиња: Сите полудеа по овие неодоливи водни полжави без школка

Морските полжави без школка не се суштества за кои некој би рекол дека можат да видат неодоливи, но овој необичен вид од Јапонија го смени мислењето на целиот свет.

Досега невидена убавина на бавниот морски живот

Направена од 150.000 индивидуални фотографии, тајмлапсот „Бавниот живот“ од Даниел Ступин е едно од најневеројатните видеа кои некогаш сте ги погледнале.

Необични октоподи кои се бакнуваат

За време на парењето овие октоподи ги спојуваат своите клунести носови и усни, притискајќи се еден со друг во интимна прегратка.

Интересни факти за впечатливите морски ѕвезди

Морските ѕвезди се најпрепознатливи по своите „раце“ кои се протегаат од центарот на нивните симетрични тела.

10 неверојатни фотографии од животни скриени под Арктичкиот мраз

Има илјадници животни кои егзистираат под големите слоеви мраз на Арктикот. Некои од нив изгледаат чудно...

Неверојатниот морски свет во Големиот корален гребен

Тој спаѓа во Седумте природни светски чуда, поголем е од Кинескиот ѕид и во него има околу 400 видови корали...