Дознајте кои се особините на луѓето со вистински интегритет

Луѓето со интегритет најчесто се одликуваат со следниве заеднички особини...

Кои типови луѓе е најверојатно да останат верни во врската?

Каква улога игра интуицијата во (не)моралното однесување?

Не плашете се! Овие работи не се менуваат откако ќе ја изгубите невиноста

Кога една девојка ќе ја изгуби својата невиност се јавуваат разни грижи - како ќе ја гледа друштвото, дали нејзиното мислење за себе ќе се промени...

Како некогаш им зборувавме на децата, а како им зборуваме денес?

Од пораките кои ги добивавме од родителите пред 20-30 години и пораките кои ги добиваат децата денес од своите родители, може да забележиме дека постои голема разлика. Се сложувате?

15 мудрости од Аристотел

Овие 15 цитати служат само да ве инспирираат и да ви бидат насока за понатамошно размислување.

Импресивни цитати на големиот Толстој

„Сите среќни семејства наликуваат едно на друго, секое несреќно семејство е несреќно на свој начин.“
Датум: 31 окт 2013
, Автор:

Како да станете успешен лидер?

Потребни се време и посветеност за да се развијат лидерските особини. Но, напорот се исплатува. Сетете се, ниеден лидер не се родил како таков.
Датум: 04 апр 2012