Монт Еверест | Кафе пауза

Филм: Еверест (Everest)

Филм според вистински случувања кои довеле до смрт на 8 луѓе кои се искачувале на Еверест во 1996 година

4 господа во одминати години кои сепак се посилни од вас

Ако сте помлади од нив, нека ви послужат како инспирација и показател за тоа колку далеку можете и вие да стигнете.

Првото куче во светот кое се искачило на Монт Еверест

Запознајте го Рупи, поранешно улично куче кое влезе во историјата така што стана првото куче во светот кое се искачило на Монт Еверест.

Скок од Монт Еверест – највисокиот скок од планина на сите времиња

Адреналинско одбележување на 60-годишнината од првото освојување на Монт Еверест