моногамија | Кафе пауза

Дали моногамијата е навистина реалистична?

Можеби е тешко да се признае, но речиси секој има размислувано на оваа тема.

Момците откриваат дали би можеле да бидат сексуално задоволни со една жена до крајот на животот

Ако проблемите помеѓу чаршафите можат да се случат секому, што останува тогаш за брачните парови кои дале ветување дека целиот свој живот ќе го поминат со една личност?

Науката ни покажува дека луѓето во отворени врски се посреќни

Неодамнешна студија открива дека луѓето во отворени врски се посреќни од оние што се во моногамни врски!

7 проблеми со кои сите парови неизбежно се соочуваат

Врките знаат да бидат многу послични отколку што мислите...

Како да бидете сингл? 3 работи кои сериските моногамисти треба да ги подобрат

Време е да го пренасочите вниманието на најважната личност во вашиот живот: себеси.

Зошто е толку тешко да се помине животот само со еден партнер?

Секој е исплашен од помислата дека од моментот на стапување во брак па сè до крајот на животот ќе мора креветот да го дели само со еден партнер. Зошто ни е толку тешко да бидеме моногамни?

6 причини зошто вистинскиот маж нема никогаш да ја изневери онаа која вистински ја сака

Иако веројатно не постои машко што лесно би одолеало на убава девојка без разлика дали е веќе зафатен, вистинскиот маж никогаш не би ја изневерил жената која ја сака. Зошто?

Дали е можно да сте вљубени во две личности истовремено?

Дали љубовта претставува целосна физичка и психичка посветеност на една личност кон друга, или чувствата се неограничени ресурси, така што е возможно да се сакаат две личности истовремено?
Датум: 03 окт 2012
, Автор: