Зошто кажуваме „Амин“ после молитва?

Еден од најчестите зборови кои се спомнуваат во христијанството е „Амин“, кој се кажува после молитва, пред и после оброци или после која било света изјава.

Моќната молитва на Антоан де Сент Егзипери: Прочитајте како овој писател му се обраќал на Бог

Антоан де Сент Егзипери ќе ве потсети на работите што се од најголема важност во животот и ќе ги допре вашиот ум и душа.

Нежна молитва од Антоан де Сент Егзипери која ќе ве допре до душата

Оваа малку позната молитва била напишана од страна на Антоан де Сент Егзипери, писателот зад ремек-делото „Малиот принц“ за време на еден од најтешките моменти во неговиот живот.

Лековити зборови: Поучна приказна која секој од вас треба да ја прочита

Еднаш еден светец шетал во природа и додека поминувал покрај мало село, му пристапила жена со солзи во очите, преколнувајќи го да дојде да му помогне на нејзиното болно дете...

Кафе-позадина за вашиот десктоп #74

„О, ти магична шолја кафе, носи ме низ сообраќајниот метеж, помогни ми да останам прибран во јавниот превоз и прости му на мојот работодавец, како што ми простуваш и мене. Амин.“
Датум: 29 окт 2012
, Автор:

Д-р Ајнштајн, дали научниците се молат на Бога?

Писмото на големиот Алберт Ајнштајн во кое на едноставен и сликовит начин ги објаснува своите ставови за религијата на едно девојче од шесто одделение...

Хороскопот и молитвите

Според карактерите на луѓето со одреден хороскопски знак, може да се претпостави кој од нив како му се обраќа на Бога.
Датум: 03 окт 2010
, Автор: