мистерии | Кафе пауза

10 мистерии што ја опкружуваат Мона Лиза, најпознатото дело на Леонардо да Винчи

Подлабоката анализа на жената со мистериозната насмевка открива многу повеќе од она што го гледате од прва.

25 морничави нерешени Интернет мистерии

Од неговото создавање, Интернетот успеал да собере голем број нерешни мистерии, од кои голем дел се морничави.

Морничави и нерешени мистерии што ќе ве држат будни навечер

Корисниците на споделиле некои од најчудните мистерии за кои чуле или на кои сведочеле.

10 нерешени мистерии од древен Египет

Египет е земја чии мистерии со години ги откриваме. Сепак, и после толку време постојат многу работи кои не ги знаеме.

12 неверојатни мистериозни нешта пронајдени на Земјата

Овие откритија им предизвикуваат главоболка дури и на најпосветените научници.

8-те најмистериозни смртни случаи во Холивуд

Холивуд е полн со светла, гламур, ѕвезди и драма, a понекогаш и смрт. Но смртта во Холивуд не може да помине без внимание.

9 ситуации во кои археолозите не можеле да ги објаснат своите пронајдоци

Многу древни мистерии не можат да бидат решени од разни причини – губење докази, уништување на археолошки споменици и слично.

6 мистериозни убиства кои биле решени векови подоцна благодарение на науката

Иако можеби злосторниците и жртвите во овие приказни долго ги нема, науката дури сега успеала да разреши голем број мистериозни убиства од минатото.

10 фотографии од најневеројатните работи што се случуваат во океаните

Океаните на Земјата сè уште се неверојатна мистерија. Постојат толку многу суштества и феномени што не ги разбираме и има уште многу за истражување.

25 бизарни работи во вселената што не можат да бидат објаснети

Иако човештвото ги гледа ѕвездите уште од древни времиња, дури неодамна успеавме да направиме некој чекор напред во разбирањето на вселената.

14 археолошки откритија кои ги збунуваат и модерните научници

Често се случува археолозите да откријат нешто што не припаѓа во тој период. Многу од овие откритија ги збунуваат и модерните научници

Првата фигура која ќе ви „падне“ во око ги открива најдлабоките мистерии на вашата душа

Сите ние имаме поразлична перспектива и заради тоа поразлично ги интерпретираме дури и истите слики. Кажете ни што прво забележавте на оваа фотографија.