Магичниот минијатурен свет на жабите

И покрај тоа што голем број луѓе ги сметаат за штетници, Вил Мејер успева да ни ги покаже во едно сосема поинакво светло...

Домот на кралицата Мери како минијатурен, куклен дом

Една од работите кои мора да ги посетите кога одите во Виндзор, Англија, е куклениот дом на кралицата Мери - најголемиот, најубавиот и најпознатиот куклен дом во светот.

Кога големите градови би биле дел од минијатурен свет

И покрај тоа што наредниве неколку фотографии изгледаат како совршено изграден свет на играчки, всушност тие се направени во светот во кој сите ние живееме.

Најмалиот фотоапарат во светот голем колку џамлија

Минијатурната камера со површина од 2,54 см², може да направи фотографии од 2 мегапиксели и може дури и да снима видео.

Животот во еден минијатурен свет

За да го креираат ова чудо т.н „Miniatur Wunderland“, кое можете да го посетите во Хамбург, Германија, браќата Браун, потрошиле 8 милиони евра, 700 кг вештачка трева, 4.000 тони челик и 558.000 часови напорна работа.