Тест: Вметнете ги сите важни луѓе и работи во овие кругови и откријте дали сте на добар животен пат

Дали некогаш се чувствувате како нешто да не е во ред во вашите односи со семејството, пријателите или работното место? Решете го овој тест, за да ја вратите рамнотежата во животот.

Како смеењето ги открива вистинските пријатели?

Новите истражувања откриваат дека само врз основа на смеењето можете да откриете колку се искрени луѓето.

Што се случува кога ќе поставите граници?

Ќе се оградите себеси од користољубивите луѓе и ќе си го направите животот поубав.

Парадоксот за интелигентните луѓе и нивниот социјален живот

Постојат многу паметни луѓе кои своите знаења ги користат за подобрување на состојбите во односите со другите. Но, за оние кои потешко се снаоѓаат на тоа поле, Шон Купер издвојува четири причини за тоа.