Неверојатен феномен: замрзнати меури во езеро

Растенијата кои се наоѓаат на дното од езерското корито испуштаат метан, којшто се замрзнува веднаш кога ќе дојде во допир со многу постудена водена површина...

Предвидете ги временските услови со вашата шолја кафе

Доколку не сте во можност да ја погледнете временската прогноза, можете да ѕирнете во вашата шолја со кафе и да го следите движењето на меурчињата на површината на кафето.