Оваа слика од две девојки кои се прегрнуваат стана вирална, но не поради очигледната причина

Оваа фотографија ја споделил на Фејсбук еден Бразилец, кој со неа се буни за тоа што се случува во метрото во неговиот град.

Исклучителната симетрија на подземните метро станици низ светот

Овие фотографии од метро и железнички станици се издвојуваат со драмата која настанува од екстремната симетрија и контрастот.

Најубавите метро станици во светот

Додека голем број од урбаните граѓани се навикнати да поминуваат низ темни и валкани метро станици, малкумина ја имаат таа среќа да го чекаат својот превоз на места со одлична, креативна архитектура.
Датум: 10 апр 2014
, Автор:

Интересни факти поврзани со англискиот јазик и цивилизација

Сте знаеле дека во Англија постојат над 30.000 луѓе со име Џон Смит? Прочитајте ги овие интересни факти поврзани со англискиот јазик и цивилизација.
Датум: 26 сеп 2012
, Автор:

Казахстанско метро

Ова фантастично метро во Казахстан е конечно отворено на 1 декември минатата година, после 23 години работење на неговата конструкција.

Неверојатна метро станица

Убавите шарени ѕидови, фреските со цртежи од човечката историја, интересните и креативни ознаки и неверојатната чистота се само дел од карактеристиките на овој метро систем. Се наоѓа во Стокхолм, Шведска.

Возење во метро по долна облека

Група граѓани на Њујорк го прославија денот на „Возење без панталони“ („No Pants Ride“), возејќи се во градското метро, од половина надоле облечени само во нивната долна облека.
Датум: 15 јан 2011
, Автор: