Прекрасни колажи од фотографии го илустрираат минувањето на времето во светските метрополи

Прекрасни фотографии кои ја илустрираат трансформацијата на денот во ноќта.

8 прекрасни градови кои почнуваат да функционираат без автомобили

Секоја земја има градови во кои сообраќајните метеж е апсолутно неверојатен. Оттука многу градови почнале да создаваат пешачки зони каде што е забранет автомобилскиот сообраќај.
Датум: 14 мар 2016

Зошто Париз е градот на љубовта? Приказните кои се кријат зад прекарите на светските метрополи

Откријте го потеклото на карактеристичните прекари на светските метрополи.

Погледнете како се славеше ширум светот… Среќна Нова година!

Градовите ширум светот весело ја дочекаа новата 2016 година, со неверојатни претстави од огномет, забавна музика и импресивни светлосни шоуа.
Датум: 01 јан 2016

Скриена урбана геометрија на небото

Едни од најголемите центри во светот нудат една поразлична перспектива која го одзема здивот. Ова се фотографии од урбаните геометриски фигури кои се исцртуваат на небото кога ќе ја кренете главата нагоре.
Датум: 21 јул 2015

Колоритни цртежи од соништата ни ги покажуваат најголемите метрополи од нова перспектива

Започнувајќи од Сиетл, па сè до Амстердам, Вронска употребува водени бои, пастели, а понекогаш и кафе за да ги создаде овие креативни уметнички дела кои се инспирирани од нејзината љубов кон архитектурата и патувањето.

Фантастични фотографии од светските метрополи во далечното минато

Не ви е потребна временска машина за да можете да погледнете како изгледале светски познатите метрополи во минатото.

Барселона ноќе

Ноќна видео прошетка низ еден од најубавите градови во светот...

Интересни постери со обележјата на светските метрополи

Дизајнерот и уметник Јони Алтер ја направил оваа интересна серија од колоритни постери, насловена како „Shapes of Cities“.