Уникатни фотографии од експлозијата на метеорот над Челјабинск

Фотографот Марат Ахметјалев едноставно се нашол на вистинското место, во вистинско време...

Прекрасни и мистериозни езера кои се формирале во кратери

Неколку фотографии од најпрекрасните кратерски езера во светот...

Најголемиот метеор пронајден на земјата

Метеорот „Hoba“ се наоѓа на фармата „Hoba West“, недалеку од Грутфонтеин, град во Намбија. Тој е пронајден во 1920 година, кога фармерот Јакобус Херманус Бритс обработувајќи го своето земјиште, го заглавил плугот на него.