Водич за набљудување на ноќното небо во 2015 година

Без разлика дали сте астроном или пак, само љубител на небесните настани, оваа година навистина ќе има што да се види.

Зоната на тишината – мексиканскиот Бермудски триаголник

На ова место часовниците запираат, радиото емитува чудна фреквенција, автомобилот станува бесшумен...
Датум: 12 апр 2012
, Автор: