40 невообичаени начини на кои го мериме времето

Прочитајте ги следниве 40 необични ситуации во кои сигурно ќе се пронајдете...

Измерете ги вашите раце и дознајте важни карактеристики за себе

Погледнете што открива за вас должината на вашите раце.

Дали знаете како правилно да го мерите вашиот крвен притисок?

Зголемениот крвен притисок, хипертензијата, е болест на модерното време, а сѐ повеќе се поврзува со стресот, недостатокот на сон, дебелината, солената храна, одредени лекови, пушењето и зголемената консумација на алкохол.

Зошто не треба секојдневно да ја мерите телесната тежина доколку сте на диета?

Повеќето од луѓето кои се во борба со вишокот килограми се опседнати со вагата и со секојдневното мерење на телесната тежина.

Загатка која ќе ви го избистри умот

Можете ли да ја решите оваа интересна загатка?

На овој начин нема шанси да погрешите во одредувањето на обликот на вашето тело

Иако некои ќе кажат дека тоа е лесно да се одреди, поголемиот дел од жените не можат да кажат каков е обликот на нивното тело.

Спречете го јо-јо ефектот после диетата

Враќањето на загубените килограми од строгата диета, не е само една голема фрустрација, бидејќи нема да ви се исплати трудот, туку и многу штетно за вашето здравје.

Уред кој ќе ви каже дали сте премногу пијани за да возите

„Breathometer“ е нов, малечок уред кој се приклучува во вашиот паметен телефон, со цел да проверите колку сте пијани или не, пред да седнете зад возачкото седиште.

Што не смеете да правите додека сте на диета?

Не е лесно да се биде на диета. Не постојат ниту магични апчиња кои ќе ви помогнат да изгледате совршено. За тоа е потребен голем напор, но и карактер да се издржи.

Проверете колку време минувате на интернет

Тоа лесно можете да го направите со помош на неколку алатки во Гугл Хром.
Датум: 27 јул 2012
, Автор:

Како да бидеме влијателни во својата средина?

Сакате да бидете влијателни или пак да го измерите степенот на вашето или туѓото влијание?
Датум: 07 сеп 2010
, Автор: