Илустрации кои покажуваат како се менувала женската облека од 1784-та до 1970-та година

Во деновите пред да постојат камерите, модните трендови им биле претставувани на луѓето преку илустрации.

Не се само грчевите: 5 необични начини на кои менструацијата го менува нашето тело

Освен грчевите и надуеноста во телото се случуваат низа други промени кои можеби воопшто нема да ги поврзете со неа.

Знаете ли колку често треба да ја менувате вашата постелнина?

Постелнината во која легнувате секоја вечер е многу понечиста отколку што мислите.

Не менувајте го вашиот партнер, променете ја вашата перспектива

Наместо да го принудувате вашиот партнер да се промени, променете го начинот на кој вие размислувате за вашата врска.

6 нешта кои ниту една жена не смее да ги промени поради маж

Љубовта е сила која влијае силно врз човекот, но тоа не значи дека треба да ѝ дозволите да ви го одредува секој ваш чекор.

Кога маските ќе паднат: 5 знаци кои откриваат дека вашата врска е „болна“!

Многумина од нас не сакаат да признаат дека се наоѓаат во неквалитетна љубовна врска, сè додека не дојде до раскинување.

Невработеноста ја менува вашата личност на полошо

Американската асоцијација на психолози излезе со тврдење дека невработеноста суштински ја менува личноста на човекот, и тоа на полошо.

6 нешта кои не би требало да ги очекувате од луѓето околу вас

Кога очекувате нешто од некого, најчесто останувате разочарани. А тогаш чувствувате сѐ освен среќа, задоволство и исполнетост. Затоа надевајте се, но не очекувајте.

Шармот на есента

Ништо не ја сигнализира транзицијата од летото кон есента, како промената на бојата на листовите...