11-те најчести митови за менталното здравје и вистините зад нив

Митовите се значајни фактори за незнаењето поврзано со менталното здравје.

Како да препознаете дали вашето дете страда од нарушување на однесувањето?

Нарушувањата во однесување спаѓаат во групата нарушувања што се појавуваат уште од раното детство и постепено се развива до возрасните години.

5 погрешни сфаќања за анксиозноста кои сè уште се доста чести меѓу луѓето

И покрај кампањите за подигнување на свесноста, многумина сè уште мислат дека менталното нарушување е „само во главата“ и дека „ништо не му е, ќе помине“.

Одберете го човекот кој најмногу ве плаши и дознајте ја вистината за себе

На следниве фотографии можете да видите актери од разни филмови коишто толкувале ликови со некакво ментално нарушување.

Психолошки нарушувања кои најчесто се погрешно дијагностицирани

Ако имате панични напади, променливо расположение или чувствувате тага, веројатно мислите дека се справувате со депресија. Но, причината понекогаш е друга.