Два основни видови карактери кои нè обликуваат како личности

Ова е едноставен, но корисен приказ на двата сосема спротивни карактерни особини кои нè обликуваат како личности.
Датум: 07 мар 2014
, Автор:

Исток vs. Запад

Дизајнерката Јанг Лиу, во своето генијално дело „Кога истокот се среќава со западот“, преку слики со минималистички дизајн ги претставува разликите помеѓу источната и западната цивилизација, едно од главните прашања на општествената психологија.

Рио (Rio)

Анимиран филм за менталитетот, за оној „северниот“, кој е стегнат, ригиден и на кој му се потребни решетките на кафезот, наспроти оној „јужниот“ исполнет со звуците на самба и сето тоа раскажано низ авантурите на две птици...