Менса | Кафе пауза

12-годишно девојче има повисок коефициент на интелигенција од Ајнштајн!

Таа го има највисокиот можен коефициент на интелигенција за некој кој е помлад од 18 години.

4-годишна генијка станува најмладиот член на Менса

На 4-годишна возраст, Хајди Хенкинс има IQ од 159 - само еден поен под најголемите умови во областа на физиката, Алберт Ајнштајн и Стивен Хокинг.