меланхолија | Кафе пауза

Меланхоличниот лик на Хамлет – убиство, одмазда, трагична љубов

„Хамлет“ е најдолгата Шекспирова драма и една од најмоќните трагедии некогаш напишани, врвно достигнување во литературата.
Датум: 18 апр 2013
, Автор:

Дали депресијата е заразна?

Депресивното расположение не само што е лошо за личноста која така се чувствува, туку влијае негативно и на другите.
Датум: 14 мар 2013
, Автор:

Дневник на румот (The Rum Diary)­

Една доза бес. Една доза правда. Три дози рум. Промешај добро!
Датум: 09 мар 2012
, Автор:

Поезија: Има ли крај?

Повторно истите исцрпувачки мисли кои го окупираат мојот мозок. Повторно истата мелодија според која чука моето срце. Повторно истата тага и меланхолија. Јас сум истата, на истото место, во истото време.
Датум: 07 дек 2011
, Автор:

Започнете ја седмицата понеделнички

Ако и дозволиме на понеделничката меланхолија да не обземе, постои опасност таа да ни ја уништи целата седмица. Еве неколку совети како да го спречите тоа...