6 одлични алтернативни форми на медитација

Еве како оние кои не можат да медитираат можат да ги почувствуваат бенефициите од медитирањето.
Датум: 25 јул 2014
, Автор:

Применете ги овие совети откако ќе се разбудите и имајте убав ден, цел ден

Важно е да се чувствувате убаво уште од раните утра, а овие 14 совети навистина можат многу да ви помогнат.

15 начини на кои можете да најдете мир за помалку од 5 минути

Погледнете ги наредниве 15 техники кои ќе ви помогнат да отворите падобран од смиреност и полека да лебдите над хоризонтот на стресот...

Драматични снежни пејзажи со медитативна моќ

Во секоја од овие неверојатни фотографии може да се пронајде момент на мир и тишина.

50 начини за ослободување од стрес кои траат 5 минути или помалку…

Погледнете ја оваа листа од 50 начини на кој можете да се ослободите од стресот и размислите кои од нив најмногу би ви одговарале.

Подобрете си ја љубовта кон себе во наредните 5 минути

Љубовта кон себе е една од најважните атрибути кои морате да ги одржувате. Кога се сакате себеси, другите аспекти од вашиот живот почнуваат природно да си доаѓаат на своето место...

Мир на швајцарските планини

„Пејзажот го повикува гледачот да се претопи со сликата, да започне медитативно да ја набљудува и да почувствува единство со природата.“

Ефективен почеток на денот – разбудете се на врвот на светот

Каков ментален статус ќе заземете наутро, таков ќе ви биде и остатокот од денот. Затоа, разбудете се на врвот на светот!
Датум: 06 апр 2012
, Автор:

Станете попаметни

Човечкиот мозок има капацитет да се развива, така што постојат одредени стимуланси кои можат да влијаат врз неговата виталност, развој и зајакнување.
Датум: 01 мар 2012
, Автор:

Медитативен ресторан инспириран од торнадото

Овој фантастичен ресторан се вика „Twister“, а е лоциран во Киев, па доколку ве води патот накај Украина, никако не пропуштајте ја можноста да го посетите.

10 совети и трикови за тренинг на вашиот мозок

Иако постојано го користиме мозокот, сепак не секогаш правиме доволно за да го одржиме во добра форма. Еве 10 алатки со кои можете да го тренирате вашиот мозок и да правите редовни вежби за вашите ментални мускули...
Датум: 07 фев 2011
, Автор:

Совети за поттикнување на креативноста

Чувствувате како вашата креативност опаѓа? Не се грижете. Тоа ни се случува на сите нас понекогаш.