Како да се откажете од пушењето цигари со помош на медитација?

Во продолжение прочитајте ги трите начини, како медитацијата може да ви помогне во борбата против откажување од оваа лоша зависност...

Випасана: Брутална, но просветлувачка 10-дневна тишина

Како би се справиле 10 дена без телевизија, телефон, читање или пишување, без контакт со луѓето кои ги гледате постојано?

8-те најдобри апликации кои ќе ви помогнат да медитирате

Кога не можете да го смирите вашиот ум, медитацијата е добар избор. За среќа, постојат многу апликации кои може да ви помогнат во тоа...

10 поуки од 1.000 часови медитирање

Едно момче го споделува своето искуство со медитацијата, а кога првпат слушнал за оваа техника, во 2011 година, тој не бил сигурен дека е за него.

Медитација за почетници: 7 совети за оние кои мислат дека не можат да медитираат

Една од најздравите вештини кои можете да ги научите е медитацијата.

8 утрински навики за попродуктивен ден

Голем број луѓе често забораваат дека клучот за вистински успешен ден се наоѓа токму во раните утра.

Патека за бегство: Едноставна психолошка техника за ослободување од стресот

Кога сме изложени на стресни ситуации ни опаѓа продуктивноста, нè мачат несоници, дишеме забрзано и плитко и се чувствуваме непријатно во сопствената кожа.

3 мрзливи начини на „вежбање“ кои можат да ви ја подобрат фигурата

Избегнувањето на физичките активности или нивното нередовно практикување може да предизвика чувство на вина.

Се соочувате со анксиозност? Овие едноставни трикови можат да ви помогнат

Луѓето, особено во денешно време, се склони кон анксиозност, која најчесто се појавува во стресни ситуации.

6-чекорна вежба за мозокот создадена од генијалниот Стив Џобс

Дури и на кралот на креативното размислување, Стив Џобс, понекогаш му бил потребен поттик кој ќе го разработи неговиот мозок.

7 нешта кои треба да ги прават сите типови луѓе, секој ден

Денешното модерно секојдневие е нешто што може да се живее само со брзо темпо.