Мајка Тереза | Кафе пауза

Хуманоста на Мајка Тереза: Вистинската глад во светот не владее помеѓу сиромашните

Вистина е дека на нашите тела им треба храна, но и на нашиот ум и душа исто така им е потребно храна.

Мајка Тереза: 15 цитати кои ќе ни помогнат да станеме подобри луѓе

Нејзиното име засекогаш ќе остане синоним за несебичноста, добротата, пожртвуваноста, искреноста и хуманоста.

Совети од Мајка Тереза: Како да се справите со лошите луѓе?

„Луѓето можат да бидат неразумни, нелогични и егоистични: Сеедно, опростете им.“

10 жени кои го променија светот

Тешко е да се набројат сите жени кои придонеле денес да живееме подобро, но овие 10 се меѓу најважните личности кои оставиле голем печат на денешното човештво.
Датум: 30 апр 2014
, Автор:

Љубовни цитати од славните личности

Кога станува збор за љубовта, секој има свое мислење. Прочитајте што велат славните личности на оваа тема.
Датум: 03 авг 2012