10 најопасни затворски банди во светот

Кога сторителите на тешки кривични дела влегуваат во затворот знаат дека таму ќе останат многу долго време, почнуваат да се адаптираат на новата средина и не ги интересира ресоцијализацијата.

Филм: Убивајќи ги нежно (Killing Them Softly)

Америка не е држава. Таа е само бизнис.

Филм: Гангстерски одред (Gangster Squad)

Целта ги оправдува средствата...

Филм: Временска јамка (Looper)

Филм за борбата помеѓу сегашните и идните потреби во животот, како и за опстанокот во најсурови услови...

Филм: Дивјаци (Savages)

Филм за борбата на едно пријателство против бруталните мексикански нарко-картели...

ТВ серија: Докторот на мафијата (The mob doctor)

ТВ серија за изборот, должноста и за животот помеѓу два сосема различни света - медицината и мафијата...