Уметност на дрво инспирирана од јапонските кимона

Со помош на боите и мотивите кои се наоѓаат во традиционалните јапонски додатоци за домот и изгледот, таа создава модерна и традиционална уметност која е истовремено и невина и сензуална. Погледнете.

Пенкало со кое можете да цртате струјни кола

Circuit Scribe е пенкало кое пишува со спроводливо сребрено мастило, благодарение на кое секој може да направи свое електронско коло низ креативен процес на цртање и поврзување.
Датум: 28 ное 2013
, Автор:

Невообичаените навики на познатите писатели

Скапана храна, мастила во различни бои, совршено наострени моливи – ова се само некои од суеверијата и чудните навики на познатите писатели.
Датум: 30 сеп 2013
, Автор:

Неверојатни булки од мастило фотографирани под вода

Креативноста која се забележува во текстурата, дизајните и органските облици на овие дела е нешто досега невидено.

Уметност за љубителите на гитарите

Американскиот артист Патрик Фишер има неверојатен талент да ги претвора и онака прекрасните гитари, во неверојатни уметнички дела насликани со мастило.

Водени цртежи

Suminagashi е стара јапонска техника на сликање на водена површина со цел да се создадат цртежи со мермерен ефект. Буквално значи лебдење на мастилото.
Датум: 25 јун 2012
, Автор:

Разиграна абецеда

Тиен-Мин Лијао изработила интереснa анимација за промоција на абецедата. Таа на нејзините раце нацртала линии со мастило, кои кога гестикулира се претвораат во јасни букви.
Датум: 19 мар 2012
, Автор:

Кафе-арт на лист хартија

Артистот Дирсеу Веига создава уметност со помош на кафето, но притоа користејќи го како мастило за сликање на хартија.
Датум: 30 јан 2012
, Автор:

Колоритна експлозија од мастило и вода

Марк Мосен за серијата „Aqueous Fluoreau“ зема неколку мастила и капнува од нив во сад со вода, кој го осветлува со трепкаво светло и потоа го фотографира набрзина добиениот уметнички резултат.

8 корисни начини да го употребите лимонот

Имате првут, кашлица, митесери по лицето, пожолтени кршливи нокти или лошо ви мириса кујната? Лимонот може да ви ги реши сите овие проблеми!

NoteSlate – е-табла за секој ден

Креаторите на NoteSlate веруваат дека го имаат производот кој ќе ја врати практичноста и едноставноста од неодамнешните времиња - 13 инчна табла на која може да се пишува, црта и чкртка, исто како со молив на хартија.
Датум: 10 фев 2011
, Автор:

Како да ги отстраните тврдокорните дамки?

Колкав дел од вашата омилена гардероба била жртва на дамки кои се создале поради инциденти при јадење, незгоди или други непредвидени случувања?