Мартин Лутер Кинг Јуниор | Кафе пауза

10 мотивирачки цитати од Мартин Лутер Кинг

После долгите скандали, политичкото клеветење и омразата кон неговите проповеди, важно е да се навратиме на неговите зборови како една форма на просветлување.
Датум: 16 јан 2016

Моќните зборови на Мартин Лутер vs. големите мисли на Мартин Лутер Кинг Јуниор

Две моќни иториски личности кои делат многу повеќе од името што го носат. Ги дели времето и просторот во кој живееле и делувале, а ги обединува теологијата, желбата за подобар свет...
Датум: 04 јун 2013
, Автор: