Животните цели во новата година според Марк Твен

Веќе од следната недела можете, како и обично, да ги пратите по ѓаволите.

5 познати цитати од автори кои не ги кажале зборовите за кои им се дава заслуга

Ни криви ни должни, на овие петмина луѓе им се припишуваат цитати кои многу веројатно никогаш не ги изговориле или напишале.

Книжевни класици кои треба да ги прочитате барем еднаш

Доколку имате желба корисно да го искористите времето, а не знаете за кое класично дело да се одлучите, ви предлагаме листа со седум предлози за книжевни класици, кои би требало да ги прочитате барем еднаш во животот.

Прекрасното божиќно писмо од Марк Твен до својата мала ќеркичка

Магично писмо кое Марк Твен го адресирал до својата мала тригодишна ќеркичка која претходно му пишала на Дедо Мраз за своите желби...

10 неверојатни случајности

Следниве примери ќе ви изгледаат премногу чудно за да бидат било судбина, било случајност.

7 мисли од Марк Твен кои ќе ви го променат животот

Неколку негови моќни цитати, и денес продолжуваат да живеат заради големата мудрост во нив. Марк Твен беше забавен, духовит и мудар човек. Следниве 7 цитати ќе ве вчудовидат, просветлат и ќе ве развеселат.
Датум: 25 апр 2011
, Автор: