Бонтон на маса: 14 манири за коишто повеќето луѓе немаат ни слушнато

Погледнете ја оваа листа од 14 практични совети, кои ќе ви помогнат да се чувствувате удобно, додека јадете на некоја свечена прослава или деловен состанок.

10 знаци кои покажуваат дека сте добро воспитана личност

Воспитувањето се учи дома, од семејството, и кога еднаш ќе се стекне, тоа вечно останува вкоренето длабоко во нашето битие, сѐ до самиот крај.

Џентлменски особини на мажите кои ја воодушевуваат нивната поубава половина

Земајќи предвид дека малите нешта и романтични гестови се тие кои нè освојуваат од прва, следниве 9 работи докажуваат дека џентлменството сепак не е изумрено.

Како културното однесување и добрите манири ја јакнат вашата врска?

Еве како добрите манири помагаат во градењето на стабилна и долготрајна љубовна врска.
Датум: 23 сеп 2014
, Автор:

Особините на вистинскиот џентлмен се…

Иако џентлменството не е мртво, денес е тешко да најдете некој со карактеристики на вистински џентлмен. Еве кои особини еден маж треба да ги поседува, за достојно да се стекне со тој епитет.

Старомодни правила кои треба да ги следите

Во последните 50 години феминизмот, контрацепцијата и интернетот поставија нови стандарди за љубовните состаноци. И додека многу работи се менуваат, некои правила сепак, остануваат непроменети.
Датум: 05 јул 2012

Џентлмени – загрозен вид во изумирање

Распишуваме оглас за џентлмени. Се бараат вистинските џентлмени, оние ретките останати, со добри намери, силен карактер, желба за помош и оние кои поседуваат сè што содржи „џентлменскиот пакет“...
Датум: 17 јун 2012
, Автор:

Како да бидете прав џентлмен?

Добрите навики и манири не важат само за првите состаноци, туку засекогаш. За да бидете прав џентлмен и да ве сакаат девојките, пробајте да ги почитувате следниве правила.

Каква девојка бараат машките родени во знакот Девица?

Доколку се прашувате како да ја освоите љубовта на маж роден во знакот Девица, правило број еден е да му оставите добар впечаток со вашата физичка појава.
Датум: 20 сеп 2010
, Автор: