малтретирање | Кафе пауза

„До личноста која емоционално ме уништи!“

Некогаш, бев девојка која веруваше во добрината на луѓето, дури и кога таа не постоеше...

Малтретирањето постои и кај возрасните: Како да се справите доколу сте жртва?

Иако најчесто мислиме дека се појавува кај децата, малтретирањето може да се случи на секоја возраст, а последиците од него се навистина штетни.

Методот на Финска против малтретирањето во училиштата

Не е тајна дека училиштата во Финска претставуваат пример што секој треба да го следи.

Постои Фејсбук група во која колегите од факултет ја исмејувале Лејди Гага за нејзината желба да биде позната

Животната приказна на Лејди Гага докажува дека никој не станува голем без да му се случи некоја катастрофа.

Како да му помогнете на вашето дете ако е жртва на малтретирање?

Смртта на 9-годишниот Џамел Мајлс кој се убил поради хомофобично малтретирање го потресе светот.

Коренот на врсничкото насилство: Лошото однесување на училишните насилници е прикриен повик за помош

„Зошто?“ е прашањето што сите жртви на врсничко насилство сакаат да им го постават на насилниците.

Срцепарателно видео на едно момче кое било малтретирано од соучениците го освои целиот свет

Неодамна се појави видео на кое младо момче зборува за малтретирањето кое го трпи на училиште. Видеото брзо се прослави, а момчето доби поддршка од милиони луѓе низ целиот свет.

Бруталната вистина за насилството врз жените раскажана со еден збор – „ДА“

Секој ден сѐ повеќе и повеќе жени се злоупотребувани и малтретирани на секој можен начин...

Безобразен мајмун не знае да се однесува со дама

Овој енергичен мајмун ѝ покажува на мачката колку голем „фраер“ е. :)

Ужасни шефови (Horrible Bosses)

Филм за мобингот, за малтретирањето на работното место и за професионалните психопати со чии лик и дело речиси сите сме се запознале, но сме морале да премолчиме...