Фотографии кои го лажат окото

Фотографот Мајкл Пол Смит се служи со паметен трик - создава вештачка перспектива ставајќи малечки возила во средина со реална големина.

Фотографии од градот што не постои

Фотографиите од имагинарниот град Еглин Парк се уверливи, не само поради тоа што се совршено интегрирани во реалната околина, туку и поради тоа што е прецизно доловен секој детаљ во сцените.
Датум: 29 ное 2010
, Автор: