Застрашувачки фото-илустрации на делата од Браќата Грим

Тие го будат грозоморното чувство кое произлегува од тишината пред да се случи нешто ужасно, кога секој нерв од човековото тело е на штрек и чека само едно мал звук кој ќе се појави како тивко ехо низ дрвјата.

Редок природен феномен: Големиот кањон исполнет со бела густа магла

Станува збор за настан кој се случува еднаш на секои 10 години...

Со какви маки се соочуваат оние кои носат диоптриски очила?

Како составен дел од грижата за вашиот вид, во пакет ви доаѓаат и следниве „слатки маки“ низ кои секојдневно минувате.

Магична прошетка низ облаците

„Cloud Parking“ е магична инсталација која им дава шанса на луѓето да чекорат низ облаците, односно низ густа магла.

Дубаи – градот над облаците

Германскиот фотограф Себастијан Опитц, кој живее и работи во Дубаи, направил фантастични фотографии на градот, во состојба на густа магла при изгрејсонце.

Кога сонцето и маглата ви посакуваат добро утро…

Сликајќи додека сонцето полека се издига над хоризонтот, фотографот извонредно ја нагласил мистичноста со која изобилуваат планините и долините.

Полноќна

Отсјај од огледало, трепери, те бара... вечерната магла ја разбива, нурка во длабочината на душата и... пронаоѓа пајажина.
Датум: 17 ное 2011
, Автор:

Сан Франциско под магла

Овие одлични фотографии се направени во Сан Франциско од страна на Теренс Чанг, кој е специјализиран фотограф за фотографии со долга експозиција.

Фотографии во зима

Зимските снегови, заледените улици, движењето на луѓето низ маглата... иако звучи студено и сурово, истовремено овие пејзажи од животот се инспирација за создавање креативни и уметнички фотографии.
Датум: 15 дек 2010
, Автор: