Излупете го лукот со помош на овој трик и миризбата нема да ви се задржи на рацете

Поради својот карактеристичен и препознатлив вкус, лукот е одличен додаток на јадењата.

Нема да поверувате: 13 различни видови храна кои цело време погрешно ги лупиме

Кој не би сакал да си го направи животот поедноставен, но и позабавен?

Цел живот погрешно сте ги лупеле портокалите

Како најлесно да се справите со лушпата на портокалот?

6 овошја кои веројатно ги јадете на погрешен начин

Некои видови овошје обожаваме да ги јадеме, но не ни се баш омилени за чистење, лупење и сечење.
Датум: 12 авг 2014
, Автор:

Најлесниот начин да излупите варено јајце

Постојат неколку методи кои овозможуваат лесно отстранување на лушпата од јајцето, а најважниот и најдобриот од нив има врска со температурата.
Датум: 16 мај 2014
, Автор:

Како лесно да излупите лук за 10 секунди?

Неверојатно брз и едноставен начин да излупите лук, без миризбата да навлезе во вашите прсти.

Да, постои полесен начин за јадење калинка!

Видео кое ќе ви покаже како брзо и лесно да стигнете до вкусните сочни зрна, а ќе ви даде и неколку идеи што да направите со нив... Уживајте!

Дрво со шарено стебло

Можеби овие дрвја ви изгледаат како да се обоени со темперни бои, но нивната боја е во суштина, дело на природата. Ова специјално дрво е наречено „Eucalyptus deglupta“...