6 факти што можеби не сте ги знаеле за музејот Лувр

Во денешно време, Лувр е еден од најголемите музеи кој содржи повеќе од 70.000 уметнички дела и дефинитивно спаѓа во групата на најпосетени музеи.

За Лувр, вечниот чувар на историјата и уметноста

Париз е несомнено еден од најубавите градови на светот, а доказ за тоа е и милионската бројка на туристи кои дневно се движат по неговите улици.
Датум: 13 авг 2014
, Автор: