Постојат два вида перфекционизам: добар и лош. Кој го поседувате вие?

Одредени видови перфекционизам можат да доведат до депресија, анксиозност и нарушување на исхраната.

15 проблеми на луѓето со лошо држење на телото

На луѓето со лошо држење на телото не им е лесно. Ова се само дел од проблемите со кои се соочуваат.

Доброто, лошото и грдото кога си цимер со твоите НАЈДОБРИ ПРИЈАТЕЛИ

Како би ви изгледал животот ако цимерите ви се всушност вашите најдобри другар(к)и?
Датум: 02 феб 2015

10 навики на луѓето со лошо здравје

Ова се 10 лоши навики на луѓето кои не водат здрав начин на жиот.
Датум: 13 феб 2014
, Автор:

Неколку причини зошто новогодишните родендени се најлоши

Никогаш не се во центарот на вниманието бидејќи сите се преокупирани славејќи ја најлудата ноќ во годината, сите им честитаат Нова година + роденден, и другите добиваат подароци, надвор е ѕивра ладно и што ли уште не!?

Животот не се цени според тековниот ден

Мисла на денот со шолја кафе...
Датум: 27 мај 2013
, Автор:

Карма

Дали постои мерило за големината на некое добро или лошо дело? Дали сè без исклучок се враќа сразмерно со направеното дело? Дали постои карма?
Датум: 28 окт 2012
, Автор:

Прекинете ги пријателствата кои лошо влијаат на вас

Вистина е дека треба внимателно да ги одбираме пријателите и штом ќе ги најдеме оние вистинските, да ги задржиме. Но, не трудете се да го зачувате пријателството кое лошо влијае на вас.
Датум: 30 мај 2012
, Автор:

Добри и лоши страни на врската со помладо момче

Старосната граница не е и не треба да биде пречка во ниедна врска, меѓутоа убаво е да се знаат добрите и лошите страни во односот кога девојката е постара од момчето.

Пријателството со бенефиции – добро или лошо?

Дали одобрувате пријателство „зачинето“ со повеќе забава? Зошто и како оваа појава стана толку популарна?
Датум: 09 мар 2012
, Автор:

Како да му кажете некому дека лошо мириса?

Никој не сака да биде оној кој ќе го потенцира непријатниот проблем, но без разлика дали и понатаму ќе трпите нечиј мирис на нехигиена или ќе се впуштите во дискусија со неизвесен крај, ситуацијата е непријатна. Решението лежи...

7 лоши навики кои можат да ви ја уништат потенцијалната љубовна врска

За да не доживее вашата нова врска неславен крај обидете се да сфатите каде грешите и што можете да смените.