локација | Кафе пауза

Каде се наоѓаат најпознатите уметнички дела?

Иако историјата на уметноста е полна со извонредни слики, некои дела успеале значително да се истакнат над другите.

Најдобрите места за бакнување во светот

Проектот „This is a Good Kiss Spot“ (Ова е добро место за бакнување) го води таен уметнички колектив познат како 0707, кој доаѓа од Италија.

Жешките точки и датуми на фотографирање во 2011

Кое е најпопуларното време за фотографирање во годината? Ве интересира ли колку фотографии се прават на конкретни локации во светот, во конкретни денови? Кое се тие магични сцени што многумина сакаат да ги уловат?
Датум: 10 јан 2012
, Автор:

Познати брендови на чудни локации

Логоата на „Епл“ и на „Фејсбук“ се нацртани на некои стари ѕидови, а „Гугл“ може да го видите на кинескиот ѕид, во црква и на детско игралиште...

7-те најчудни аеродроми во светот

Во реалниот свет условите ретко се идеални, а инженерите се принудени да работат со она што го имаат пред себе, а притоа да изградат нешто што ќе биде сигурно, стабилно и безбедно. Видете ги најчудните аеродроми во светот...
Датум: 06 дек 2010
, Автор: