8 значајни места во Европа кои се пред прагот на исчезнувањето

На некои места, по многу години, природата им го врти грбот и ни најавува дека полека треба да се збогуваме од нив.
Датум: 01 феб 2012
, Автор:

Колоритно селце сместено во карпа

Манарола е мало рибарско селце, во округот Ла Специја во Италија. Тоа е распространето на дивиот и каменлив теснец на крајбрежјето на Лигурско Море и е многу специфично по својот изглед и култура.