Логоата на овие видови храна и пијалаци се променети со цел да ви покажат колку калории содржат

Гледајќи ги овие илустрации, дали сè уште би сакале да ги купувате производите?

Дали знаете зошто овие брендови ги избрале нивните препознатливи бои?

Зошто познатата компанија Кока-кола ги избрала црвената и белата боја? Зошто Фејсбук се одлучил за сината? Следуваат 9 интересни приказни кои ги кријат одговорите на овие прашања.

Историјата на најпознатите автомобилски логоа

Голем дел од автомобилските логоа, кои биле создадени за време на подемот на автомобилската индустрија, претставуваат конкретни теми или идеи зад кои се кријат интересни приказни.
Датум: 27 ное 2012

Познатите логоа – некогаш и сега

Некои од логоата се променети од корен и воопшто не потсетуваат на нивните оригинални верзии.
Датум: 06 авг 2012
, Автор:

10 интересни факти за Гугл

Наместо косилка, компанијата изнајмува кози за да ја испасат тревата околу нејзиното седиште.
Датум: 03 авг 2012
, Автор: