28-годишна девојка направила прототип за леќи за далтонисти

Иако далтонизмот е безопасна состојба, понекогаш може да биде навистина фрустрирачка.

Како да го сочувате добриот вид?

Најважно е да ги применувате советите за заштита на очите од штетните УВ-зраци, редовно да ги одморате и да не ги игнорирате сомнителните симптоми кои се појавуваат за да ве потсетат да посетите офталмолог.
Датум: 30 јан 2015
, Автор:

7 златни правила за оние кои носат контактни леќи

Само 2% од луѓето хигиенски ги користат леќите, а дури 80% се во заблуда дека правилно ги употребуваат. За да не спаѓате во тие 80%, ви препорачуваме да ги прочитате следните 7 златни правила за употреба на контактните леќи.