Хипнотизирачки скулптури од хартија

Можеби си мислите дека ова се само обични детално изработени керамички бисти, но за да ја погледнете нивната вистинска убавина, треба буквално да ги оддиплите. :)

Ремек-дела „насликани“ на стар добар син џинс

Шведскиот артист Ијан Бери, познат под уметничкото име Дениму, работи исклучиво со парчиња тексас во разни нијанси на сино и на нив „слика“ пејзажи и луѓе.
Датум: 07 феб 2013
, Автор:

Креативен начин за организирање на вашиот накит

Лесен начин за организирање на бројните парчиња накит кој што истовремено ќе ја разубави и вашата соба.

Необична примена на чепкалки за заби

Со помош на книги, интернет, „History Channel“ и алгебра од 8-мо одделение, Стен Манро научил да прави рекреација на некои од најпознатите знаменитости во светот користејќи само лепак и чепкалки за заби.
Датум: 14 мар 2012
, Автор:

Како да извадите мастика од коса?

Вистинска мистерија е како мастиките воопшто завршуваат заплеткани во косата на децата, па и на возрасните. Кубење, врискање, задолжително потшишување, се некои од последиците од овој немил настан. Постои едноставен начин да го решите случајот.
Датум: 09 мај 2011
, Автор:

Креативни лепливи бележници

Обични или креативни, тие си ја вршат функцијата - не потсетуваат на секојдневните работи со кои не мора да се оптеретуваме да ги запомниме. Еве 12 креативни бележници кои би можеле да ви го направат секојдневието малку поинтересно.
Датум: 04 јан 2011
, Автор:

Рачно изработени новогодишни честитки

Со неколку базични техники и материјалчиња со убави бои и дезени, за кратко време ќе станете експрет за рачно изработени честитки. Идеите се насекаде околу вас...