Грациозна фотосесија направена целосно под вода

Беспрекорно јасни и воодушевувачки фотографии направени под вода...

Бродови кои лебдат над водата

Едноставно, нема да им верувате на очите.

Живи статуи лебдат во воздух

На некои им се забавни, на други им се морничави, но не може да не се запрашате како некои живи статуи лебдат во воздухот и притоа изгледаат опуштено, како воопшто да не ги напрегаат мускулите.
Датум: 11 јун 2013
, Автор:

Девојки на „Нулта гравитација“ – прекрасна фотосесија

Прекрасен спој на талент за фотографија и неверојатна имагинација.

Капки кои лебдат во воздух

Во американскиот оддел за енергија, научниците експериментирале со звучни бранови и фармацевтски раствори и создале растворливи капки кои лебдат во воздухот, помеѓу два звучника свртени еден кон друг.

Како се капе домашно еже?

Ова еже со име Рагвид брзо стана интернет-сензација, откако беше објавено видео со него како се капе во лавабо и лебди на површината на водата како да е брод. :)

Лебдечка шолја за кафе

Оваа лебдечка шолја за кафе или чај е прототип изработен од страна на Тигере Чигира. Дизајнот го смислил уште во 2008 година, не можејќи да ги поднесе круговите кои ги оставаат шолјите на масата.