Каде навистина живее Дедо Мраз?

Феноменот наречен „Дедо Мраз“ е еден од ретките што преживеал со векови и го зафатил целиот свет.

Неверојатни фотографии ни ја покажуваат природната зимска убавина во Финска

Скриена во снежните планини, токму под неверојатната Поларна светлина, областа Лапонија во Финска е позната по неверојатните пејзажи и природната убавина што остава без зборови.

Магични зимски фотографии од Финска под поларната светлина

Вистинското зимско чудо, финската Лапонија, е позната по своите снежни пејзажи осветлени од ѕвезденото небо и спектакуларната поларна светлина.

Новогодишните празници во родното место на Дедо Мраз

Прекрасно село кое изгледа како да е излезено од детските фантазии за домот на Дедо Мраз, со сиот божиќен и новогодишен амбиент кој може да се посака.