Еве што ги издава оние кои ве лажат

Луѓето лажат. Не сите и не секогаш, но не постои човек на планетава кој во животот нема кажано лага. Мала, голема, добра или лоша, лага си е лага и кога-тогаш таа ќе излезе на виделина.

Загатка: Кој лаже?

Џејмс и Џонатан се лажговци кои лажат само во одредени денови...
Датум: 23 апр 2015
, Автор:

Кучињата можат да препознаат лажговци на кои потоа не им веруваат

Низа истражувања покажале дека доколку постојано ги лажете кучињата, тие ја губат довербата во вас и се однесуваат така што ви покажуваат дека не можат да се потпрат на информациите кои им ги давате.

10 работи кои го издаваат дека ве лаже

Доколку се сомневате дека вашето момче ви прави нешто зад грб, тогаш неговиот говор на телото или неговите постапки, можат да го издадат. Внимателно следете го секој нов потег и извлечете ја вистината од него.