Неверојатни плажи со црн песок

Погледнете дел од најубавите плажи со црн песок ширум светот...

Фотографии од активниот вулкан Павлоф кои ќе ве остават без зборови

Астронаутите од Интернационалната Вселенска Станица (ISS) на 18 мај 2013 година направиле неверојатни фотографии од вулканот Павлоф.

Возбудлива кајакарска авантура покрај активен вулкан

Кајакарење на само неколку метри од лавата која тече кон водата...

Што би ви се случило доколку паднете во вулкан?

Еден млад човек направил тест, со тоа што фрлил вреќа со ѓубре, тешка 30 килограми, во која имало остатоци од храна. Проследете ја реакцијата на вулканот.

Спектакуларните ерупции на вулканот Етна

Планината Етна е висока 3.329 метри, но нејзината висина се намалува со зголемувањето на вулканските ерупции. Два пати поголем од Везув, Етна е најголемиот активен вулкан во Европа.
Датум: 08 јун 2012

Ресторан на врв на вулкан

Оние кои за задоволување на своите гурмански потреби се спремни да одат таму каде што никој не бил, несомнено ќе бидат воодушевени од ресторанот Ел Дијабло.
Датум: 26 феб 2012
, Автор: