Курасао | Кафе пауза

Рај за љубителите на морското синило: Европски остров на „погрешен“ континент

Курасао е најголемиот остров во Холандските Антили. Се наоѓа во Карипското Море и спаѓа во таканаречената група острови АБЦ заедно со Аруба и Бонаер.