10 фантастични цитати од големите умови

Убавата и мудра мисла секогаш може да ни даде кураж, мотивација, желба, надеж и спокој. Ова се 10 одлични цитати кажани од големите умови, кои секоја мисла знаеле да ја преточат во поука.