Каде цртањето графити е легално?

Со афирмацијата на хип хоп културата во последните години, односот кон овој вид уметност почна да се менува, па веќе некои градови одвојуваат простор каде што цртањето графити е легално.

Тробријански острови

Тробријанските острови се опишувани како место со прекрасни пејзажи и население со неверојатна култура, различна, но сепак воодушевувачка.
Датум: 15 јан 2012
, Автор:

Една недела во Јапонија

Мајк Матас, заедно со својата девојка, во ноември 2011 година поминал една недела во прекрасната Јапонија. За време на нивното патување тие направиле безброј фотографии, па Мајк решил од нив да направи видео.

Магијата на прекрасниот Истанбул

Неверојатна мешавина на култури и традиции со многу фин и гостопримлив народ...

Како да престанете да зборувате само за себе?

Дали навистина знаете како да ги слушате другите луѓе додека зборуваат или размислувате на следната работа која вие сакате да ја кажете?

Музеј на Исламската уметност

Сместен во Доха, Катар, ова е музеј во кој традиционалната Исламска архитектура го пресретнува 21-от век. Извонредно и спектакуларно...

5 маркантни статуи низ светот

Секоја држава има своја култура, историја и традиција. Најчесто знаменитостите и спомен-обележјата се обидуваат да дадат слика за склопот на овие три нешта и да останат да сведочат засекогаш.

Кинеската Венеција

Бидејќи веќе ви ја претставивме Холандската Венеција, сега решивме да отидеме на истокот и да ви ја прикажеме Кинеската Венеција. Жоужуанг претставува најстариот кинески град на вода...

„Тела на урбани места“ во Њујорк

Кореографот Вили Дорнер реализирал една интересна и несекојдневна идеја. Заедно со својата група актери, тој извел театарска претстава на улиците на Њујорк...
Датум: 30 сеп 2010
, Автор: