круг | Кафе пауза

Одберете круг и дознајте нешто навистина интересно за вашиот карактер

Погледнете ги следниве 6 круга и одберете го оној што најмногу ве привлекува, а потоа откријте интересни нешта за вашиот карактер и начинот на кој ги носите одлуките.

Дали ова е круг? Одговорот може да ви открие многу работи за вашиот поглед кон светот

Одговорот на едноставното прашање „Дали ова е круг?“, може да открие дали вашите политички убедувања се либерални или конзервативни.

Како да натерате мачка да остане на едно место?

Откако неколку корисници на Редит и Имиџер забележале дека нивните мачки на чуден начин се привлечени од кругови, и многу други корисници почнаа да објавуваат слики од своите миленици, измамени да останат заробени во затворен круг.
Датум: 22 окт 2014
, Автор:

Што значи да си доктор на науки?

Размислувате да го продолжите образованието и да се стекнете со докторат? Професорот Мет Мајт од Универзитетот во Јута ја илустрира работата на истражувачите - доктори на науки на многу интересен начин.
Датум: 09 апр 2014
, Автор:

Мистериозните „самовилски кругови“ во пустината Намиб

Интересна и необична тревна уметност создадена од природата...

Кругот на незадоволството во животот

Што и да правиме во животот, секогаш ќе бидеме незадоволни од некој аспект...

Кружна уметничка експлозија од бои

За секоја фотографија артистот Фабијан Офнер мачка акрилни бои на метална шипка, која е поврзана со бормашина. Кога ќе ја вклучи дупчалката...

100 години Олимписко лого

Листа од вкупно 33 логоа специјално дизајнирани за Олимпијадите во последните 100 години...

Најубавиот студентски дом на светот

Студентскиот дом „Tietgen“ се наоѓа во Копенхаген и има капацитет за сместување на 361 студент. Тој се одликува со авангардна архитектура, за која досега има добиено и многу признанија.

Чакри – главните енергетски центри на телото

За сите кои сакаат да знаат што се тоа чакри, која е нивната функција, улога и местоположба во човечкото тело...
Датум: 07 апр 2012
, Автор:

Поезија: Запри, застани, погледни…

Јас не заминав, зашто знам дека ќе се вратиш, зашто одиш бесцелно, бегаш од себе. Но патот по кој одиш е круг, пак ќе ме сретнеш. Тогаш запри, застани, погледни...
Датум: 12 мар 2011
, Автор:

Тајната на животот… или беше кругот на животот!?

Секој круг се разликува, иако се повторува. Ако првиот бил одличен, вториот може да биде екстремно лош. Вашиот е добар, кругот на вашиот пријател може да биде подобар. Ама затоа е круг...
Датум: 10 окт 2010
, Автор: