7 особини на слободоумниците поради кои им симнуваме капа

Креативност, иновативност и отфрлање на општествените норми се главните особини на слободните умови поради кои тие се достојни за почит.

Уметноста на критичкото размислување

Луѓето со развиен позитивен скептицизам и критичко размислување се свои личности кои не трпат нерационално наметнување на авторитет и ставови.