3 едноставни начини да го победите внатрешниот критичар и да си ја подобрите самодовербата

Една од најчестите препреки при остварувањето на соништата и достигнувањето на својот максимум е внатрешниот критичар.

Најдобрите ТВ серии кои ќе ги гледаме во 2016

Од „Винил“ до „Ноќниот менаџер“, според мислењето на критичарите ова се најдобрите ТВ серии кои ќе ги гледаме годинава.

9 „пријатели“ кои треба да ги избришете од Фејсбук

Време е да се збогувате со неколку стари пријатели... за ваше добро.

Едноставен психолошки трик: Намалете го внатрешниот критичар

Обидете се да го намалите неговото влијание со помош на следниов едноставен трик.

Генијалните сфаќања за животот на Бертранд Расел

Како еден голем филозоф гледа на битните животни прашања...

Кој може да пие алкохол на работното место?

Некои луѓе често пијат алкохол на работа, а за тоа не мора да се правдаат пред шефот. Ова се професиите кои го дозволуваат тоа.