креативни | Кафе пауза

5 нешта што креативните екстроверти сакаат да ги знаете за нив

Денес ретко ги сметаме екстровертите за креативни и најчесто ги гледаме како луѓе кои сакаат да се забавуваат.

Талентирани и инспиративни: Дознајте кои се 5-те најкреативни хороскопски знаци

Секако дека сите луѓе се креативни на свој начин, но следниве знаци едноставно зрачат со креативна енергија!

Креативни полици за книги кои ќе посакате уште веднаш да ги имате во вашиот дом

Погледнете ги овие идеи кои ќе можете да ги искористите за во вашиот дом.

15 креативни билборди ширум светот

За да го привлече вниманието на луѓето, рекламата мора да биде оригинална и добро смислена.

20 интересни и функционални додатоци за вашата канцеларија

Овие предмети се креативни, а истовремено и многу функционални, па, дефинитивно ќе сакате да ги поседувате!

Најкреативните клупи и места за седење ширум светот

Доказ дека креативноста може да ги трансформира досадните улици во пријатни места за седење.

Како нашиот мозок создава креативни и оригинални идеи?

Според истражувачите, креативноста е способност да размислуваме на нови и оригинални начини за решавање на проблемите.

10 работи кои креативните луѓе ги прават различно, а не ни забележуваат

За креативните луѓе не постојат зборовите погрешно, лошо или гадно, туку само уникатни начини на изразување на секоја индивидуа.

10 чудни прашања поставени на интервју за работа

Кандидатите понекогаш мора да се справуваат со чудни прашања на интервјуата за работа, па дури и со лични и тимски задачи. Дури и да изгледа непотребно, сепак треба да се обидете да останете со позитивен однос до крајот на интервјуто.
Датум: 15 авг 2014
, Автор:

30 прекрасни врати кои изгледаат како да водат кон некои нови светови

Постојат многу креативно изработени врати низ светот, а ние ги издвојуваме најпрекрасните 30.
Датум: 05 јул 2014
, Автор:

За мотивацијата и успехот…

„Креативните личности се мотивирани од желбата да успеат, а не од желбата да бидат подобри од другите.“
Датум: 22 апр 2014
, Автор:
12